Logo Josepha.nl

home
portfolio
werkwijze en tarieven
profiel
this site in English


Foto van Laura Josepha Hendricx

Contact

Laura Hendricx
Utrecht
KvK-nr. 30286347
BTW-nr.: NL001936811B62
06 33 05 77 06
info@josepha.nl

Stichting Vrienden Lutherse Kerk Groningen

Kistorgel.com

Kistorgel.com

De Stichting Vrienden Lutherse Kerk Groningen (SVLK) beheert en onderhoudt het gebouwencomplex van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Groningen. De SVLK organiseert concerten en rondleidingen in de kerk. Er is ook een prachtig orgel in de kerk, het in 1896 geplaatste orgel, vervaardigd door de firma Van Oeckelen en Zonen.

De SVLK had al jaren een eigen website. Het ontwerp èn het bouwen van de site was uitgevoerd door Jeroen Jager. Ze hadden de website sindsdien zelf bijgehouden, en de tekst regelmatig bijgewerkt. Er waren langzamerhand wat kleine foutjes ingeslopen, en het ontwerp was aan een technische update toe: met name op moderne breedbeeldschermen stonden tekst en plaatjes erg ver uit elkaar, zodat er te veel witte ruimte op de site te zien was. De SVLK wilde graag de samenhang in het ontwerp terug. Via Jeroen kwamen ze bij mij.

Ik heb de techniek van de website gemoderniseerd door inhoud en vormgeving te scheiden (door gebruik te maken van CSS). Ik heb veel 'vervuilde' code opgeschoond en het ontwerp wat consistenter doorgevoerd. Het verschil tussen de oude site en de nieuwe is niet goed te zien, maar dat was precies de bedoeling! Wel is de overbodige witte ruimte verdwenen, en Jeroen heeft nieuwe afbeeldingen aangeleverd voor aan de linkerkant van elke pagina.

Een kistorgel is een klein pijporgel. Het is relatief gemakkelijk te transporteren. Kistorgels worden veel gebruikt in met name kerkelijke barokmuziek. De Stichting Beheer Luthers Bach Ensemble heeft in 2009 een kistorgel laten bouwen voor eigen gebruik en om te verhuren aan andere belangstellenden. Voor het verhuren van het kistorgel wilde de stichting een eigen website.

De website staat online sinds 29 augustus 2010. Hij is te vinden op het adres www.svlk.nl.