Logo Josepha.nl

home
portfolio
werkwijze en tarieven
profiel
this site in English


Foto van Laura Josepha Hendricx

Contact

Laura Hendricx
Utrecht
KvK-nr. 30286347
BTW-nr.: NL001936811B62
06 33 05 77 06
info@josepha.nl

Profiel

Na mijn eindexamen vwo in 1991 studeerde ik o.a. Wijsbegeerte aan de universiteit. Mijn eerste zelfgebouwde website staat online sinds oktober 1998. Naast mijn werk voor Josepha.nl heb ik verschillende functies gehad bij de bij de directie Information and Technology Services (ITS) van de Universiteit Utrecht, waaronder projectleider, demand manager, en mijn huidige functie is software asset manager.

Computers

Mijn interesse in computers begon ongeveer op mijn 15e, toen we een Macintosh Classic in huis hadden. De manier waarop je alles duidelijk kon ordenen in een grafische interface was geniaal, en is nu niet meer weg te denken. Mijn eerste eigen computer had ik in 1997. Sindsdien heb ik altijd heel veel met de computer gewerkt en gespeeld. In 2003 heb ik een door mijzelf ontwikkelde computercursus gegeven voor de 'Vrijwilligersschool' van Schakels. Mijn huidige pc heb ik zelf uit losse componenten gebouwd.

Internet

In 1991 leerde ik de oprichter van Knoware kennen, één van de eerste internetproviders van Nederland. Hij was toen bezig met de oprichting, en ik hielp bij het opzetten van de administratie. Hij vertelde me heel veel over internet, en wat dat allemaal voor mogelijkheden bood. Iedereen zou haar of zijn stem kunnen laten horen, niet langer beperkt door grenzen, taboes en censuur. Ik vond vooral de community-gedachte erg fascinerend, en nu nog. In 1997 werd ik lid van een BBS, een plek waar je via een telefoonlijn digitaal berichten kon uitwisselen met anderen. Het webforum bestond toen nog niet. Een tijdje later ben ik ook lid geworden van allerlei mailgroepen. In die periode begon ik zelf websites te bouwen.

Nieuwsgierig en leergierig

Websites bouwen heb ik mezelf geleerd. Een vriendin liet me een heel simpel beginnetje zien, en vandaaruit heb ik zelf verder dingen uitgeprobeerd en gelezen. De logisch gestructureerde vorm van een website spreekt me aan; een goede site is net zo opgebouwd als een werkstuk, (wetenschappelijk) artikel of boek. Je kunt makkelijk je weg vinden en weet in een oogopslag van wie de website is en wat de eigenaar je te bieden heeft.

Projecten

Ik hou ervan iets nieuws op te zetten en het dan afgerond over te dragen aan anderen voor het onderhoud. Bij elk groot en klein project kom je onverwachte situaties tegen, en ik vind het leuk om die te onderzoeken en problemen op te lossen. Ik ben gecertificeerd voor Prince2 Practitioner (een projectmanagementmethode), wat me helpt om projecten te structureren, voor de universiteit en voor Josepha.nl.

Dienstverlenend

Ik denk graag met een ander mee om een goede oplossing te bedenken, of het nu een familielid is met een computer vol virussen waar Windows opnieuw op geïnstalleerd moet worden, een collega die graag een grote vergadering wil laten plannen, of iemand die een bedrijfje wil starten en daar een website voor wil met een eigen logo en huisstijl.

Werkervaring

Universiteit Utrecht (1 januari 2000 - heden)

Werklozenbond (1 november 1997 - april 2004), belangenvereniging in Utrecht voor mensen met een minimuminkomen. Hier heb ik de website opgezet en onderhouden, me beziggehouden met het verbeteren van de interne communicatie, politiek overleg gevoerd, redactiewerk gedaan, de ledenadministratie opgezet en gevoerd, samen met de anderen het beleid van de Werklozenbond bepaald, en een computercursus gegeven aan de andere medewerkers. Van 1998 tot april 2004 was ik lid van het bestuur (secretaris), dat werkgever is van de twee betaalde werknemers van de Werklozenbond. (Daarnaast werkten er veel vrijwilligers, en nog enkel betaalde krachten van samenwerkende organisaties.)

ADHD stichting (eind 2002 - 2006), belangenorganisatie voor mensen met ADHD. Als lid van het bestuur (secretaris) hielp ik bij het verder ontwikkelen van een visie en het uitwerken van strategieën, en maakte ik wijzigingen aan de website van de stichting. We legden contact met andere organisaties en overtuigden hen ervan gebruik te gaan maken van internationale samenwerking en kennismanagement.

Schakels (maart - mei 2003), adviesbureau voor welzijn en zorg in de provincie Utrecht. Voor dit bureau heb ik een computercursus voor vrijwilligersorganisaties opgezet en gegeven.

Vrijwilligerscentrale Utrecht (1998), advies en bemiddelingsbureau voor vrijwilligers. Ik was medewerker van de vacaturebank en ik hielp andere medewerkers bij vragen over de computer.

Knoware (1992 - 1995), beginnende internetprovider. In de beginperiode heb ik geholpen bij de opzet van de administratie, en later heb ik af en toe kleine klussen voor Knoware gedaan.

Kwaliteiten

Hobby’s

Muziek beluisteren, zingen (o.a. in een koor), lezen, schrijven, koken, Wikipedia bewerken.