Logo Josepha.nl

home
portfolio
werkwijze en tarieven
profiel
this site in English


Foto van Laura Josepha Hendricx

Contact

Laura Hendricx
Utrecht
KvK-nr. 30286347
BTW-nr.: NL001936811B62
06 33 05 77 06
info@josepha.nl

Werkwijze en tarieven

Oriëntatie

Als u overweegt een website te laten bouwen door Josepha.nl neemt u contact op met Josepha.nl. We maken dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Josepha.nl is gevestigd in Utrecht, maar het gesprek kan natuurlijk ook bij u of elders plaatsvinden.
In dat gesprek zal ik samen met u een beeld proberen te krijgen van wat u van de website verwacht en of u al ideeën heeft over de vormgeving en het beheer. Als u een eigen huisstijl heeft (een logo, uw eigen kleuren, het lettertype van uw voorkeur, etc.) kan ik die als uitgangspunt nemen voor het ontwerp. Mocht u zelf iemand op het oog hebben om het ontwerp te maken, dan kan ik met diegene samenwerken om het ontwerp in de website te verwerken. We zullen ook bespreken wat de doelgroep is en wat u bij de bezoeker wilt bereiken.

Na dit gesprek zal ik een offerte maken. Als u akkoord gaat, tekenen we een overeenkomst, waarin ook wordt vastgelegd wat er gebeurt als u niet tevreden zou zijn over mijn werk.
Vervolgens ga ik aan de slag, soms alleen, soms samen met Michel de Vink, met wie ik veel samenwerk. Na twee tot vier weken kan een website al online staan.

Enkele voorbeelden van websites die Josepha.nl gemaakt heeft zijn te vinden in mijn portfolio.

Aan de slag

Eerst vraag ik een domeinnaam en webhosting voor u aan: uw website krijgt dan een adres als www.uwnaam.nl.
Dan bepaal ik samen met u welke pagina's er op uw site komen te staan, en wat een logische indeling is. Ik maak een ontwerp, u levert teksten aan, en we bepalen op welke pagina's er foto's kunnen komen. Bij het bouwen van de site gebruik ik technieken als css, php, mysql, html en javascript.
We maken afspraken voor een aantal voortgangsgesprekken, zodat ik u op de hoogte kan houden van de vorderingen, en u eventuele wijzigingen aan mij kunt doorgeven (dit kan ook telefonisch). U kunt de website eventueel ook al eerder vanaf uw huis of werk bekijken; ik zorg dan dat de site alleen door u bezocht kan worden met een wachtwoord, zodat andere bezoekers de website pas kunnen zien als hij af is. Ik zet de site pas online als u tevreden bent over vorm en inhoud. Vanaf dat moment kunnen bezoekers en zoekmachines als Google de website bezoeken. Ik zal hem dan ook bij een aantal zoekmachines aanmelden, zodat hij zo snel mogelijk in de zoekresultaten voor zal komen.

Meestal hoort bij een domeinnaam ook een e-mailadres (of meerdere adressen). Ik kan dat ook voor u regelen, en eventueel ook op uw computer de nodige zaken hiervoor instellen.

Onderhouden website

Als u al een website heeft (gebouwd door mij of door iemand anders), kan ik hem voor u beheren. U laat het mij dan weten als er iets gewijzigd of toegevoegd moet worden, en ik voer het voor u uit. U kunt bijvoorbeeld een tekst of een foto o.i.d. naar mij e-mailen, of een tekst telefonisch aan mij doorgeven.

Als u een website die door iemand anders gebouwd is door mij laat beheren, zal ik hem ook een keer helemaal nalopen op toegankelijkheid, waardoor hij ook meteen beter gevonden zal worden door zoekmachines als Google.

CMS

Ik kan ook een CMS (Content Management System) in de site inbouwen, waardoor u heel makkelijk zelf wijzigingen kunt aanbrengen en nieuwe pagina's kunt toevoegen. (Ik werk bijvoorbeeld graag met WordPress, Mambo of Joomla.) Ik zal het CMS voor u installeren en inrichten, en u vervolgens laten zien hoe u het kunt gebruiken. Hierna heeft u mij waarschijnlijk helemaal niet meer nodig, maar ik ben vanzelfsprekend altijd beschikbaar als u vragen heeft!

De offerte

De kosten zijn natuurlijk sterk afhankelijk van uw wensen: hoe minder werk het is, hoe goedkoper de site zal zijn. Een globale indicatie:

Eventuele extra pagina's, of wijzigingen na deze eerste 'ronde': kosten in nader overleg, uurtarief: 48 euro excl. BTW.